Skip to content
Familie som er glad for fiber i Evje
Erlend Haddeland, Media Sør1 min read

William (9) kan snart se NRK Super uten «hakking»

Og fiberdugnaden gjør at mamma og pappa omsider kan jobbe hjemmefra uten stress.

Det glises og graves om hverandre på Nateland i Iveland kommune denne kvelden. Yngstemann på dugnad, William Stømne (9), tripper i ulendt terreng bærende på oransje trekkrør, til lyden av jevn traktordur.

I disse dager har rundt 20 mann vært i sving for å gi fiber til 18 hus og gårder.

– Jeg driver selv næring og har ei kone som jobber som arkitekt. Nå trenger vi større kapasitet og sikkert nett, sier Gerhard Stømne, som har vært pådriver for å få fiber.

– Vi hadde Altifiber der vi bodde før, og da ble vi godt vant, legger han til.

William sukker på spørsmål om hvordan ADSL-nettet er hjemme. Han forteller at det nærmest er helt håpløst å strømme NRK. Men det skal det snart bli en slutt på.

 

IMG_0042_web

Ildsjel Gerhard Stømne samlet inn interesseliste for fiber i nabolaget og leverte til Altifiber. (Foto: Erlend Haddeland, Media Sør)

 

IMG_0073_web

Fiber-klar William Stømne (9) gleder seg til å se på nett-TV uten hakking. (Foto: Erlend Haddeland, Media Sør)

 

Tre avgjørende parter

Cato Christensen, salgsleder i Altifiber, har vært beboerens kontaktperson.

– For å få dette til er vi avhengig av tre aktører: Beboere, kommunen og Altifiber. Når beboerne jobber dugnad, og kommunen støtter økonomisk, så er det mulig å realisere. Når vi bor i bygdene, må vi brette opp ermene og stå på for å få fiber, forteller Cato, som selv bor på Evje.

 

IMG_0015_web

Altifiber på laget Cato Christensen er salgsleder i Altifiber og hjelper dugnadsfolket med praktisk informasjon og veiledning. (Foto: Erlend Haddeland, Media Sør)

 

Beboeren har også fått låne kjedegraver gratis av Altifiber

– Den maskinen gjør at det er veldig enkelt å utføre gravingen, og den funker i ulike terreng. Når de er ferdig med å grave grøfter og legge kabler, sier de fra til oss, og så kommer montørene våre inn for å blåse inn fiber til beboerne, sier Cato.

– Innbyggere som har fått fiber i kommunen, er selvsagt svært fornøyd med dette. Det er de som ikke har samme tilgang, jeg som ordfører hører fra. Det er forståelig, og jeg gir aldri opp kampen om å få koblet flere på fiber, sier Iveland-ordfører Gro-Anita Mykjåland.

Har du spørsmål om fiber? Ta kontakt med Altifiber

images

Iveland-ordfører Gro-Anita Mykjåland.

RELATERTE INNLEGG