Skip to content
Altifiber3 min read

Seks enkle tips for raskere internett

Hva er mer irriterende enn tregt internett? Her får du seks enkle og smarte tips som vil forbedre den digitale opplevelsen din. Sånn at du kan nyte alt fra til Teams-samtaler til ‘The Office’ uten forstyrrelser.1.     Har du valgt et sikkert passord til nettverket ditt?

Du låser vel døren før du drar på jobb? På samme måte bør du sikre nettverket ditt med et solid passord. Våre kunder mottar automatisk et nygenerert WiFi-passord ved registrering. Det er derfor  ikke nødvendig å bekymre seg for standardpassord som kan bli funnet på nettet. Dette tiltaket gjør det vanskeligere for uautoriserte personer å få tilgang til nettverket ditt. Å ta kontroll over sikkerheten din og holde potensielle trusler unna blir derfor en enkel prosess for deg som kunde.

Likevel sies det at forebygging er det beste forsvaret. Det er mye sant i det. Men hvordan gjør du det?

  • Bytt passord ved behov
  • Ha oversikt over hvor mange enheter som er koblet til nettverket
  • Sørg for at alle enhetene dine har den nyeste programvaren.

 

2.  Har du oppdatert TV, datamaskin og mobiltelefoner i det siste?

Ta deg tid til å sjekke jevnlig for oppdateringer på alt fra PCer, mobiltelefoner, nettbrett og spillkonsoller. Spesielt for eldre enheter kan det være viktig å oppdatere dem av og til slik at de kan fungere best mulig sammen med nyere nettverksutstyr. Dette er ikke bare for å forbedre ytelsen, men også for å sikre enhetene dine og tette eventuelle sikkerhetshull.

Noen ganger er det kun en liten oppdatering som trengs for en raskere, tryggere og mer smidig opplevelse.

 

3.   Vet du om TV-en burde være koblet til 2.4 eller 5 GHz?

Det er ikke alltid lett å vite om du bør velge 2,4 eller 5 GHz. I de aller fleste tilfeller får du best resultat om du lar hjemmesentralen din håndtere bytting. Hovedforskjellen på 2.4 GHz og 5 GHz er hvor sterke signalene er "altså lengden", og hvor godt de tåler forstyrrelser fra andre nettverk.

Tips fra oss:

  • Har du godt signal kan du velge 5GHz, fungerer ikke dette optimalt, bytt til 2.4GHz som har lengre rekkevidde og fungerer best på håndholdte produkter.

 

4.     Hvor bør du plassere WiFi-senderen din?

Har du noen gang sittet i den ene enden av huset og irritert deg over dårlig WiFi-dekning? Plassering av WiFi-senderen din kan faktisk gjøre en stor forskjell. Tenk at jo færre vegger og hindringer signalene må krysse, desto bedre blir forbindelsen.

Noen konkrete løsninger:

  • Bruker du PC-en mest? Da kan en forsterker eller til og med en kabel være det beste for ditt bruk.
  • Er senderen veldig gammel, kan det hende at det er på tide og investere i en ny modell.


5.     Har du prøvd den gode gamle «slå-av-og-på-igjen»-metoden?

Du har nok hørt det før. Men noen ganger er  det enkle ofte det beste. Du vet når ingenting annet synes å virke og irritasjonen sniker seg innpå. Slå av og på ruteren. Dette vil friske opp forbindelsen og gi ruteren den pustepausen den trenger.

I de fleste tilfeller bør den være avslått i minimum 10 sekunder før den blir påslått igjen ved omstart, og det kan være lurt å gjøre en omstart av alle WiFi-enheter du eventuelt har.
Men husk: dersom du har flere enheter – vent til hovedenheten er helt startet opp før du slår på neste enhet.

 

6.     Er det bare meg, eller?

Av og til kan det hende at nettet ditt ikke fungerer helt som det skal. Noen ganger er det bare ditt internett det er noe galt med, men iblant kan det i korte perioder være pågående arbeid eller nedetid i enkelte områder.

 

Usikker på hvilket internett som passer best for deg? Ta quizen vår og sjekk!

avatar

Altifiber

Vi gir deg stabil høyhastighets internett, fiber og telefoni av høy kvalitet som din lokale Altibox-partner, med Norges mest fornøyde tv-kunder og bredbåndskunder i over et tiår.

RELATERTE INNLEGG