Skip to content
Guttorm Lindefjell ved bilen sin
Erlend Haddeland, Media Sør2 min read

Full fart for tidligere rallymester Guttorm Lindefjell

Guttorm Lindefjell fikk sin første gravemaskin til konfirmasjonen. I Kvinesdal kommune i Vest-Agder har den tidligere europamesteren i rallycross skapt et aldri så lite eventyr som graveentreprenør.

 – Med fiber har det blitt en ny verden her på Lindefjell i Kvinesdal. For min del, som driver nokså stor butikk, er det viktig å kunne være på nett med det rette utstyret du trenger, sier Guttorm Lindefjell i Lindefjell Maskin.

Med lokalbefolkningen og Kvinesdal kommune på laget blåste Altifiber inn fiber til Lindefjell, ei lita grend i Kvinesdal, for fem år siden. Det ble en viktig faktor for at Guttorm Lindefjell kunne administrere firmaet sitt fra hjemplassen han har så kjær.

 
 

Heftig vekst i staben

Lindefjell Maskin nådde sitt foreløpige toppår i 2016 med en omsetning på 40 millioner og et driftsresultat på nesten 5 millioner kroner.

– Det var jo et eventyr, sier Lindefjell.

Lindefjell Maskin har selv vært i fiberbransjen. Fra 2013 startet de med å grave fiber over hele landet. Fra Bergen vandret de videre til Molde, så Telemark, før Østlandet stod for tur.

– På det meste gravde vi 80 000 meter med fiberkabler på et år. Vi har noen meter og noen tusen kunder på samvittigheten.

Etter fem år gikk firmaet over til å grave for kraftverk.

lindefjell-maskin-guttorm-lindefjell-kvinesdal-2

Elsker lukten av drivstoff. Guttorm Lindefjell er en lidenskapelig motormann. Da han kjørte rallycross lagde NRK en reportasje om den gangen han sprengte løpsbilen.

Rimelig fiber-kostnad

Guttorm savner ikke kobberlinjen fra fordums tid, som koblet både firmaet og hjemplassen tilinternett.
– Skulle du skrive en e-post, kunne du trykke «send» og gå å spise middag, så var det gjerne i orden når du kom tilbake igjen, sier Guttorm Lindefjell.
For fem år siden tok de grep, og 15 hus på Lindefjell fikk innlagt fiber uten at det kostet skjorta.

 
fiberbygging-lindefjell-kvinesdal_4421

Samarbeid. I dag har alle 15 husstander på Lindefjell 100 prosent fiberdekning, takket være samarbeid mellom Altifiber, kommunen og naboene. Fra venstre: ordfører Per Sverre Kvinlaug, Jon Erik Mathiassen, Guttorm Lindefjell og Tor Alsvik.

 

Elsker fart

Det ligger en eim av bensin i lufta idet man svinger inn på Lindefjell Maskins hovedkontor. På tunet står et skinnende beist av en semitrailer: Volvo Vnlk 780, en av mange doninger som Lindefjell eier.

 
lindefjell-maskin-guttorm-lindefjell-kvinesdal4

Store maskiner. Volvo Vnlk 780 til Guttorm Lindefjell har egen sovekøye til lange arbeidsøkter langs veien. Selv om Lindefjell Maskin opererer rundt om i landet, har de basen på Kvinlog i Kvinesdal kommune i Vest-Agder. (Foto: Erlend Haddeland, Media Sør)

 Guttorm er tidligere europamester i rallycross, tilbake i 2003, så det sier seg vel selv at han er glad i fart.

– Grunnen til at vi fikk fiber på plass var godt samarbeid med kommunen, Altifiber og naboene. Det viktigste er at alle som bor på plassen er enige om å få det til og kan bidra med sitt. Deretter må man få tak i utstyr for å gjøre det på en billigst måte. Det er absolutt å anbefale. I Lindefjell Maskin er det mye dokumentasjon og kommunikasjon alle veier. Nå er det ordentlig fart i nettet, så det har vært vanvittig bra, avslutter han.

 Spørsmål om fiber i ditt område? Ta kontakt med Altifiber

RELATERTE INNLEGG