Skip to content
fotballskole-aseral_altifiber-dart
Erlend Haddeland, Media Sør15. apr 20241 min read

Fotballskolen er sommerens høydepunkt for mange barn og unge i Åseral

Etter ti år som arrangør kan Åseral Idrettslag triksene på hva som får barn fra 6–12 år til å kose seg på fotballskole. Altifiber er stolt sponsor av idrettslaget, og vi tok en prat med sjefen for fotballskole foran årets utgave.

Siden oppstarten i 2014 har Tine Fotballskole Åseral blitt en fast tradisjon i lokalsamfunnet, og i fjor ble den stolt tildelt utmerkelsen Agders beste fotballskole (2022) for andre gang. I tillegg ble den nominert til tittelen som landets beste fotballskole.

På menyen er det dusinvis av øvelser med ball, grilling, turnering og matglede i fellesskap.

 svein-asland-leder-fotballgruppa

– Vi samler alle instruktørene på forhånd og går gjennom viktige prinsipper: Alle deltakere må bli sett. Og vi skal ha lik spilletid, forteller fotballskoleansvarlig Svein Åsland, som også er leder for fotballgruppa i Åseral Idrettslag.

 

I disse dager sitter han og komiteen sammen for å spikre detaljene for fotballskolen, som går av stabelen fredag 21. juni til søndag 23. juni.

 

Start-besøk

Gjennom årene har fotballskolen skapt minneverdige øyeblikk, fra kameratskap på matta, turneringer, grilling med familie, fotballdarten til Altifiber til inspirerende besøk fra Start-spillere fra både dame- og herresiden.

 

Image (3)-1

– Herrelaget til Start har bortekamp den helga, men vi har gleden av å få besøk av spillere fra damelaget. Keeper Juliane Pettersen, som er fra nabobygda, stiller med egen keepertrening, sånn at de som ønsker det kan sette seg opp på det, forteller Åsland.

 

En helg fullspekket med fotballglede

Fra fredag ettermiddag vil alle deltakerne møtes og få utdelt stæsj fra Tine, før de deles inn i aldersgrupper og møter sine instruktører. Lørdagen vil være full av varierte øvelser og aktiviteter, mens søndagen avsluttes med grilling med foreldre og søsken, og påfølgende turnering.

En viktig del av Tine Fotballskole Åseral er å fremme verdier som fair play, samarbeid og respekt blant deltakerne. Fotballskolen kan også skilte med høy jenteandel både blant deltakere og instruktører.

 

Altifiber-darten stiller i år også

Tine Fotballskole Åseral ønsker også å rette en stor takk til sponsor av idrettslaget, Altifiber, for deres støtte og engasjement gjennom årene.

fotballskole-aseral_altifiber-dart-2

– Det betyr en del å ha Altifiber der med fotballdarten; det er veldig gøy. Og så synes deltakerne det er moro å få premier, forteller Åsland.

 

Med en entusiastisk gjeng klar til å sparke i gang sommeren, er det god grunn til å tro at årets Tine Fotballskole Åseral vil bli den beste noensinne!

RELATERTE INNLEGG