Skip to content
Emil Morana Larssen
Helene Holm Egersundregionen27. mar 20243 min read

Emil tror Stian scorer alle målene

– Hvem er den beste spilleren på EIK?

– Midtskogen! 

Det er ingen tvil å spore hos seks år gamle Emil Morana Larssen. Forsvarsspiller Ådne Midtskogen er den store helten.IMG_8852-scaled

Emil ble litt satt ut da Ådne Midstkogen (f.v.), Stian Michalsen og Fanuel Ghebreyohannes stilte opp på bildet rett før trening. (Foto: Helene Holm)

 

Det nærmer seg en veldig spesiell seriestart. Flere års satsing har betalt seg. Under ledelse av Kjell André Thu klarte EIK å karre til seg plass i den øverste divisjonen i norsk fotball. Det ble en nervepirrende opprykkskamp i november.

– Pappa løp ut på banen. De sa det ikke var lov, men alle gjorde det. Og så var det fyrverkeri!

Emil gliser fra øre til øre når han forteller om den historiske kampen der EIK slo Vard Haugesund 5-0. Til tross for at EIK leverte en kjempekamp, var det også målfest i Lyns kamp mot Fram Larvik. EIK sikret plassen på målforskjell.  Det fikk Emil se med egne øyne. For første gang skal nå EIK spille i OBOS-ligaen. Gressmatta på Husabø må byttes med kunstgress, tribuner må utvides, nye spillere må finne sin plass på laget, flere sponsorer må trø til.  Det koster med opprykk. Men det er det verdt.

Emil og Chris

Selv om Ådne Midtskogen er favoritten er ikke Chris Sleveland langt unna. Her er de under opprykkskampen på Jørpeland i november 2023. (Foto: privat)

 

– Vi synes det er viktig å støtte opp under aktiviteter for barn og unge. Å sørge for at det er gode vilkår for å lykkes innen idrett er noe vi prioriterer, sier Simen Sire, markedskoordinator i Altifiber.  De er en av flere støttespillere som har sponset EIK i mange år. 

– Det er også viktig for barna å ha lokale helter å se opp til, sånn som Emil gjør. 

– Er du frisk nå? spør Ådne Midtskogen og vinker til Emil. 

Vi sitter inne og kikker ut på banen der det nye kunstgresset skal komme. Det skal være klart til første hjemmekamp lørdag 20. april mot Aalesunds FK. Emil gleder seg til å også kunne spille på samme bane som heltene. Til nå har de fleste treningene for hans lag vært i Espelandhallen, der de har ballbinger som passer bedre for yngre spillere. Men han har allerede spilt flere turneringer. Både Grønt Gras på Frøyland og Lucky Bowl-cup i Egersund har gitt minner for livet.

433991149_3253608424942276_6020207268214793683_n

God stemning under Grønt Gras-turneringen på Frøyland. (Foto: privat)

 

Emil har vært fotballinteressert helt siden han var i 3-4-årsalderen. Familien bor rett i nærheten av Husabø og kan nærmest se fotballaktiviteten fra stuevindet, så det er kanskje ikke så rart at Emil er godt kjent på idrettsanlegget.  Han er støtt og stadig å se når a-laget trener og i fjor så han alle kampene til EIK. Noen sammen med pappa og noen med bestefar. Det får han ikke til i år. I alle fall ikke fra tribuneplass. Heldigvis sendes kampene også på tv eller live stream. 

– Vi skal til Spania! bryter 6-åringen ut i både frustrasjon og glede. 

– Hvilken kamp går du glipp av?

– Vi må nok dessverre se Bryne-kampen på tv, forklarer pappa. Han legger til at det er ekstra kjedelig å gå glipp av lokaloppgjør. 

Emil begynner å bli lei alle spørsmålene, men har et par konkrete svar til oss helt på tampen.

– Hvilken plassering tror du EIK får i år?

– 8. plass.

– Hvem scorer flest mål i neste kamp?

– Stian! Jeg tror EIK vinner 4-1 og Stian scorer alle målene! 

Vi ønsker EIK lykke til med første kamp i OBOS-ligaen 2. påskedag i Øster Hus Arena.

IMG_8848-scaled

Den gamle gressmatta på Husabø er fjernet. Nå venter Emil spent på å se når det nye kunstgresset kommer på plass. (Foto: Helene Holm)

 

RELATERTE INNLEGG